Koolhydraatarm?

Met of zonder granen?

 

Avondworkshop op 30 april in Zwolle

Steeds meer mensen hebben moeite met het verteren van koolhydraten. In de meeste gevallen wordt geadviseerd zoveel mogelijk alle koolhydraten te vermijden. Tarwe en andere granen worden steeds vaker van het menu gehaald. Maar is dat wel zo'n goed idee? Kun je alle koolhydraten zomaar over één kam scheren?

Tijd: 19.30- 21.30

Kosten: 17,50

Plaats: Zwolle, plek nog niet bekend

Aanmelden via: petraessink@gmail.com

Niet alleen mensen hebben een koolhydraatprobleem, ook de aarde heeft er last van, maar dan 'omgekeerd'. De dramatische achteruitgang van de bodemvruchtbaarheid is in feite niets anders dan een grote koolhydratenhonger!  Landbouwgronden krijgen al tientallen jaren véél te weinig koolhydraten (compost, echte mest en granen!) gevoerd. Het uitgebreide wortelstelsel van granen vormt als groenbemester een vruchtbaarheidsbevorderende koolhydraatbron bij uitstek. Helaas hebben de lage graanprijzen het areaal aan granen onder de 10% gezakt (ideaal is 30%) laten zakken. In deze workshop onderzoeken we de relatie tussen de koolhydraatproblematiek van mensen en de aarde. En we laten een nieuw licht schijnen op waarde en werking van de oeroude zeven granen. Inclusief bereidingstips die ze  hopelijk een stukje beter verteerbaar kunnen maken.