top of page

2023

Wat zie ik aan de nachtelijke hemel?

Weet jij hoe de sterren en planeten om elkaar heen draaien? En welke positie de aarde daarin inneemt? Deze workshop kun je zien als een inleiding sterrenkunde. We ontdekken hoe de sterrenbeelden en planeten langs elkaar heen schuiven, bekeken vanuit onze planeet de aarde. Aangestipt worden een paar beginselen van het biodynamisch tuinieren in samenhang met de bewegingen in de kosmos. Neem muts, sjaal en handschoenen mee, we hopen op een heldere winteravond! Met oefeningen, en aansporingen om thuis zelf verder op ontdekkingstocht te gaan in de sterrenhemel. 

Datum  donderdag 30 november 2023

Tijd       19.30-21.30uur

Locatie Zandroos, Bisschopshof 36, Diever

Kosten 15 euro

Info/opgeven via  petraessink@gmail.com

2024
Cursus Voeding Barstensvol Leven
Zes woensdagmiddagen in Diever
21 feb, 28 feb, 6 maart, 13 maart, 20 maart en 3 april 
 

Hoe voed je jezelf en je naasten gezond en vitaal? Welke producten kies je en hoe ga je daarmee om in de keuken?

In deze cursus van zes middagen leer je op een nieuwe en levende manier naar voeding te kijken. Met de focus op veerkracht en vitaliteit. Met als rode draad: de vier elementen aarde, water, vuur en lucht. De belangrijkste inspiratiebron voor deze cursus is de biodynamische landbouw. Geen kookcursus maar wel een heleboel praktische tips! In iedere les zit een (meditatieve) proeverij.  

Ben je geïnteresseerd in gezondheid, van jezelf en van je voeding? Word je enthousiast van het woordje levenskracht? Heb je wel eens gehoord van de biodynamische landbouw en voedingsleer en ben je nieuwsgierig naar de antroposofische achtergronden daarvan? Als je één of meer van deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, dan is deze cursus iets voor jou!

 

Data 21 feb, 28 feb, 6 maart, 13 maart, 20 maart en 3 april 

Tijd: 14.30-16.30 uur. 

Kosten: 120 euro

Lokatie: Zandroos, Bisschopshof 36, Diever

Info/opgave: via petraessink@gmail.com

 

 

 

Yacon Diever

Wat heeft deze sierlijke, zoete wortelplant ons te vertellen? Een korte verkenning in de wondere wereld van yacon. Vanzelfsprekend inclusief yacon-proeverij! Deze workshop is tevens een introductie naar de cursus fenomenologie die ik in de zomer van 2024 zal verzorgen in Diever, Zandroos, bisschopshof 36

Datum           dinsdag16 april 2024

Tijd.               19.30--21 uur. 

Kosten          15 euro

Lokatie          Zandroos, Bisschopshof 36, Diever

Info/opgave  via petraessink@gmail.com

Dichter bij de (voedings)plant

Vier zaterdagmiddagen ontspannen je zintuigen scherpen in Diever

 

In deze cursus ga je de vreugde van het waarnemen ontdekken door middel van de fenomenologische methode. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Fenomenologie is een ander woord voor waarnemingskunde. De middag bestaat uit twee delen. Het eerste uur theorie. Het tweede uur gaan we naar buiten en kies je 'jouw plant' in de weelderige biologische moestuin of boomgaard van Zandroos. De plant volg je tot en met de laatste bijeenkomst. Tot slot delen we onze waarnemingen met elkaar. Een ding is zeker: na de cursus is je waarnemingsvermogen gescherpt en heb je vriendschap voor het leven gesloten met tenminste één (voedings)gewas.

 

Data: Zaterdagen 18 mei, 15 juni, 20 juli en 24 aug 2024.

Lokatie: Zandroos, Bisschopshof 36, Diever

Tijd:14-16u

Kosten: 80 euro

Opgevenpetraesssink@gmail.com

Vitale voeding maakt gezond

een dag ontspannen leren en proeven, in Delft
Je streeft naar een gezonde leefstijl en daar hoort voor jou gezonde, natuurlijke
voeding bij. Maar, wanneer is die voedingsbron zélf gezond en vitaal, vol levenskracht? En wat doet dat voor jouw gezondheid en vitaliteit?

Deze cursus helpt je in jouw zoektocht naar gezonde voeding. We gaan het hebben over de vitaliteitswaarde van voeding en over biodynamisch boeren en moestuinieren.

Want voeding is planten. Planten die wortelen in de aarde. En boven de grond, onder invloed van het licht en de warmte van de zon,  stengels, blaadjes, bloemen, vruchten en zaadjes vormen. Iedere voedingsplant op haar eigen manier. Dat geeft een scala aan heel verschillende wortel-, blad- , bloem- en vruchtgewassen die we bewust kunnen leren inzetten voor ónze gezondheid én die van de aarde. 

Een levendige zaterdag over voeding en vitaliteit. Met informatie en zelf ervaren door oefening en proeverijen.

Uniek voor deze cursus is de locatie: Hoeve Biesland is dé plek om de elementen te ervaren, en het leven van plant en dier te observeren. Zelf met de voeten op en in de aarde te staan.

 

Volledig verzorgd met:

  • koffie/thee en een heerlijke biologische lunch met producten van Hoeve Biesland, en

  • een rondleiding over de Hoeve – neem je laarzen mee!

Er is plaats voor 14 deelnemers.

Door: Petra Essink en acupuncturist Renny Wiegerinkantroposofisch acupuncturist, eigenaar van Auryn Acupunctuur & Advies Delft

Lokatie Hoeve Biesland. Incl. rijke biologische lunch en een korte rondleiding over het bedrijf.

Datum: 13 april 2024

Tijd: 10-17uur 

Kosten: 99 euro 

Opgeven: Petraessink@gmail.com

Betaling van de cursus: 99 euro over te maken naar IBAN NL46TRIO0786918888 t.n.v P.H. Essink, o.v.v. cursus Vitale voeding maakt gezond. April 2024.

Aanmelding is definitief na betaling van de cursusbijdrage en op volgorde van binnenkomst.

 

 

​​

urkorn-509858_1280.jpg
20200325_115654.jpg
bottom of page