top of page
2023
Cursus Voeding Leeft!
Zes woensdagmiddagen 27 sept, 4 okt, 11 okt, 18 okt, 25 okt, 1 nov 
 

Hoe voed je jezelf en je kinderen gezond en vitaal? Welke producten kies je en hoe ga je daarmee om in de keuken?

In deze cursus van zes middagen leer je op een nieuwe en levende manier naar voeding te kijken. Met de focus op veerkracht en vitaliteit. Met als rode draad: de vier elementen aarde, water, vuur en lucht. De belangrijkste inspiratiebron voor deze cursus is de biodynamische landbouw. Geen kookcursus maar wel een heleboel praktische tips! In iedere les zit een (meditatieve) proeverij.  

Kinderopvang aanwezig Kinderen kunnen deze twee uur lekker spelen of slapen bij Maminka. Daar zijn geen kosten aan verbonden. Geef het wel op en kom wat eerder, als je hier nog nooit was. Heb je nog vragen over kinderopvang tijdens deze cursus, dan kun je bellen met 06-41006234 of mailen naar info@maminka.nl 

 

Verder... mocht je voor het volgen van deze cursus niet genoeg geld hebben, ga dan even in overleg met Petra of Maminka via bovenstaande gegevens en 'betaal' ons met je opgewekte aanwezigheid'. 

Tijd: 10.30-12.30 uur. 

Kosten: 120 euro

Lokatie: Kinderhuis Maminka, Veendijk 22A Havelte.

Info/opgave: via petraessink@gmail.com

 

 

 

 

Yacon Diever

Wat heeft deze sierlijke, zoete wortelplant ons te vertellen? Een korte verkenning in de wondere wereld van yacon. Vanzelfsprekend inclusief yacon-proeverij! Deze workshop is tevens een introductie naar de cursus fenomenologie die ik in de zomer van 2024 zal verzorgen in Diever, Zandroos, bisschopshof 36

Datum: 15 november 2023

Tijd: 20-21 uur. 

Kosten: 10 euro

Lokatie: Zandroos, Bisschopshof 36, Diever

Info/opgave: via petraessink@gmail.com

2024
Cursus Voeding Leeft!

6 woensdagmiddagen te Diever

 

Ben je geïnteresseerd in gezondheid, van jezelf en van je voeding? Word je enthousiast van het woordje levenskracht? Heb je wel eens gehoord van de biodynamische landbouw en voedingsleer en ben je nieuwsgierig naar de antroposofische achtergronden daarvan? Als je één of meer van deze vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, dan is deze cursus iets voor jou!

Deze cursus helpt je bij jouw zoektocht naar gezonde voeding. Ik leer je om oog te krijgen voor de vitaliteitswaarde van voeding. De krachten van aarde, water, lucht en vuur spelen daarin een belangrijke rol. Geen kookcursus, maar wel veel praktische tips. En met oog voor het wonder van het groeien en bloeien van onze voeding. Twee levendige zaterdagen, met oefeningen en (meditatieve) proeverijen. Incl. eenvoudige biologische lunch.

 

Data: 7 woensdagmiddagen, 21 feb, 28 feb, 6 maart, 13 maart, 20 maart, 3 april en 10 april

Tijd: 14-16u

Locatie: Zandroos, Bisschopshof 42

Kosten: 140 euro

Opgeven/contact: petraessink@gmail.com

Dichter bij de (voedings)plant

4 zaterdagmiddagen Diever

 In deze cursus ga je de vreugde van het waarnemen ontdekken door middel van de fenomenologische methode. Dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het niet. Fenomenologie is een ander woord voor waarnemingskunde. De middag bestaat uit twee delen. Het eerste uur theorie. Het tweede uur gaan we naar buiten en kies je 'jouw plant' in de weelderige biologische moestuin of boomgaard van Zandroos. De plant volg je tot en met de laatste bijeenkomst. Tot slot delen we onze waarnemingen met elkaar. Een ding is zeker: na de cursus is je waarnemingsvermogen gescherpt en heb je vriendschap voor het leven gesloten met tenminste één (voedings)gewas.

 

Data: Zaterdagen 18 mei, 15 juni, 20 juli en 24 aug 2024.

Lokatie: Zandroos, Bisschopshof 36, Diever

Tijd:14-16u

Kosten: 80 euro

Opgeven: petraesssink@gmail.com

Gezond worden of blijven met vitale voeding

een dag ontspannen leren en proeven 

Je streeft naar een gezonde leefstijl en daar hoort voor jou gezonde, natuurlijke voeding bij. Maar, wanneer is die voedingsbron zélf gezond en vitaal, vol levenskracht? En wat doet dat voor jouw gezondheid en vitaliteit?

Deze cursus helpt je in jouw zoektocht naar gezonde voeding. We gaan het hebben over de vitaliteitswaarde van voeding en biodynamisch boeren. Over de drieledigheid zoals die in plant en dier verschijnt. En hoe je die diversiteit aan kwaliteiten en vitaliteitswaarden kunt laten werken voor je gezondheid. Want ook de mens kent deze driegeleding. Wat heb jij nodig om gezond te blijven, hoe werkt vitale (plantaardige) voeding in jou en voor jou?

Een levendige zaterdag over voeding en vitaliteit. Met informatie en zelf ervaren door oefening en proeverijen.

Uniek voor deze cursus is de locatie: Hoeve Biesland is dé plek om de elementen te ervaren, en het leven van plant en dier te observeren. Zelf met de voeten op en in de aarde te staan.

 

Volledig verzorgd met:

  • koffie/thee en een heerlijke biologische lunch met producten van Hoeve Biesland, en

  • een rondleiding over de Hoeve – neem je laarzen mee!

Er is plaats voor 14 deelnemers.

Aanmelden kan per mail naar team@auryn-acupunctuur.nl.
Betaling van de cursus: 99 euro over te maken naar IBAN NL46TRIO0786918888 t.n.v P.H. Essink, o.v.v. cursus Vitale voeding maakt gezond. April 2024.

Aanmelding is definitief na betaling van de cursusbijdrage en op volgorde van binnenkomst.

Door: Petra Essink en acupuncturist Renny Wiegerink

Lokatie Hoeve Biesland. Incl. rijke biologische lunch en een korte rondleiding over het bedrijf.

Datum: 13 april 2024

Tijd: 10-17uur 

Kosten: 99 euro 

Opgeven: Petraessink@gmail.com

Wat zie ik aan de nachtelijke hemel? 

Weet jij hoe de sterren en planeten om elkaar heen draaien? En welke positie de aarde daarin inneemt? Deze workshop kun je zien als een inleiding sterrenkunde. We ontdekken hoe de sterrenbeelden en planeten langs elkaar heen schuiven, bekeken vanuit onze planeet de aarde. Aangestipt worden een paar beginselen van het biodynamisch tuinieren in samenhang met de bewegingen in de kosmos. Neem muts, sjaal en handschoenen mee, we hopen op een heldere winteravond! Met oefeningen, en aansporingen om thuis zelf verder op ontdekkingstocht te gaan in de sterrenhemel. 

Datumnog te plannen

Tijd: 19.30-21.30uur

Locatie: Zandroos, Bisschopshof 36, Diever
Kosten: 20 euro
Opgeven/contact: petraessink@gmail.com

 

​​

urkorn-509858_1280.jpg
20200325_115654.jpg

Let op!
Tijdstip veranderd naar 10.30-12.30

bottom of page